Koffie masala is een kruidenmix die je aan je koffie kunt toevoegen om het effect van cafeïne te verzachten. Bovendien geeft het de koffie een rijkere smaak, waardoor je eerder genoeg hebt. Het helpt je dus om je behoefte aan koffie af te bouwen.
Waarom zou je dat willen?
Cafeïne is stimulerend en kan Vata en Pitta dosha uit balans brengen. Daardoor kun je bijvoorbeeld last krijgen van een opgejaagd gevoel en minder goed slapen of je raakt sneller geïrriteerd en gaat overmatig zweten.
Vooral in de zomer, het seizoen van Pitta dosha, en de herfst, het seizoen van Vata dosha, kun je heftiger reageren op cafeïne. Misschien drink je dan een kopje minder en houd je de koffie masala bij de hand voor als je echt behoefte hebt aan een bakkie troost.
Zo maak je koffie masala:
1 eetlepel kardemompoeder
½ eetlepel kaneelpoeder
¼ eetlepel nootmuskaatpoeder
Meng de ingrediënten en bewaar de mix in een glazen potje met strooidop. Sprenkel wat over je koffie en roer het er eventueel doorheen. Geniet ervan!
Comments