top of page
jorienlangedijk

Hartig ontbijt met quinoavlokken

Ben jij al bekend met quinoavlokken? Net als quinoazaden zijn ze licht verteerbaar, rijk aan eiwitten en glutenvrij, maar ze zijn een stuk sneller gaar. Ik ben fan!


Quinoavlokken zijn super veelzijdig. Ik heb er een hartig ontbijt mee gemaakt, maar als lunch of avondeten is het natuurlijk ook lekker. Een licht en hartig gerecht helpt om Kapha dosha, dat voornamelijk uit de elementen water en aarde bestaat, in balans te houden. In de lente is Kapha dosha dominant in de natuur en kan daarom in ons lichaam makkelijk uit balans raken.


Ingrediënten voor één portie

  • 50 gram quinoavlokken, bijvoorbeeld van Meesters van de Halm

  • 400 ml water of bouillon

  • ½ theelepel Italiaanse kruiden of bouillonkruiden (als je water gebruikt)

  • wat verse, fijngesneden platte peterselie

  • 1 eetlepel olijfolie of ghee

  • zout en peper naar smaak

  • optioneel voor Vata dosha: voeg wat geroosterde pijnboompitten toe

  • optioneel voor Pitta dosha: sprenkel er wat limoensap over

Instructies

  • breng het water of de bouillon aan de kook

  • voeg de kruiden, het zout en de quinoavlokken toe

  • blijf roeren en laat circa 3 minuten koken tot de vlokken het meeste vocht hebben opgenomen

  • haal de pan van het vuur en roer de olijfolie of ghee erdoor. Voeg peper naar smaak toe

  • Voeg eventueel geroosterde pijnboompitten of limoensap toe

  • eet het meteen op anders krijgt het een hele vaste structuur

Dit recept is geïnspireerd op een recept uit 'What to eat for how you feel' van Divya Alter.

Comments


bottom of page