top of page
jorienlangedijk

Gekookte appel of peer

Ontbijt je graag met fruit? Of heb je ’s ochtends zin in iets lichts? Probeer dan eens een gekookte appel of peer. Het is simpel, snel en lekker. Warm, zacht fruit is een uitstekende manier om je spijsvertering op gang te brengen.


Ingrediënten

  • 1 appel of peer, geschild en in parten gesneden

  • 2 kruidnagels

  • Optioneel: 1 kaneelstokje (vooral goed voor Kapha)

  • Optioneel: 1 steranijs (goed voor Vata en Kapha)

  • Ca. 200 ml water


Bereidingswijze

  • Doe de kruiden en het water in een pannetje en breng aan de kook.

  • Schil ondertussen het fruit, snijd het in stukken en voeg het aan het water toe. Doe de deksel op de pan. Laat het zachtjes koken tot het zacht is, maar niet papperig. Dit duurt ongeveer 3-5 minuten. Let op: het is sneller klaar dan je denkt!

  • Giet het fruit af, laat het iets afkoelen en eet het op.




Comments


bottom of page